HOUSING SOLUTIONS

THOMAS MORE COLLEGE

RENAISSANCE HALL

 

Location

Crestview Hills, Kentucky

 

Expected Completion Date

2018

 

The proposed design of the living learning center embodies a contemporary take on existing campus vernacular and creates a social hub for student residents. The form derives from basilica typology - a large, open, centralized nave and gabled roof - which becomes a community space for residents. Materials and massing stem from the newly constructed campus chapel - extensive brick walls, tall expanses of glass, and a standing seam metal roof to match Murphy Hall.

 

With the recent influx of students on campus, a new living learning community will provide a holistic environment in which students can grow. One of the prime advantages of living on campus is the chance to meet students from a wide variety of backgrounds. This diverse integration lends itself to a rich student community and further enhances the culture of the college.

 

The campus as a whole and the proposed living learning community within it, should inspire and transform students to “examine the ultimate meaning of life, their place in this world and their responsibility to others” so they can then begin to transform the world.

       -President David A. Armstrong, J.D.